CENTAR ZA PROFESIONALNI RAZVOJ

Usavrši srpski jezik! Poziv za polaznike iz dijaspore i strane državljane

Home
Online mentorstvo
PJR
Usavrši srpski jezik! Poziv za polaznike iz dijaspore i strane državljane
Upiši odmah kurs!

Pitanja? office@iserbia.rs


Tehnička podrška 24h dnevno!


Kako da napredujem?


Slaćemo vam besplatne savete, konkurse i kurseve i popuste. Prijavite se na našu mejling listu!

Pratite nas:

Drugi o nama:


Napomena: konkurs je trenutno otvoren samo za one koji žele da unaprede znanje srpskog jezika.

Želite da unapredite znanje srpskog jezika na zabavan i efikasan način, u prijateljskoj atmosferi, bez presije i u vreme kada vama to odgovara? Udruženje iSerbia u saradnji sa Klubom privrednih novinara Srbije vas poziva da učestvujete u prvom Programu jezičke razmene!


Osim poslovnih veština i stručnih znanja, pozanavanje stranih jezika predstavlja kartu za uspeh u svim oblastima rada. Podstaknuti time, osmislili smo jedinstven „Program jezičke razmene“ koji prevashodno ima za cilj da poveže naše ljude, rođene ili odrasle u dijaspori, i strance, koji žele da usavrše znanje srpskog jezika, sa mladim ljudima iz Srbije koji bi voleli da unaprede svoje znanje nekog stranog jezika koji ljudi odrasli u dijaspori ili stranci govore tečno.

Učesnici će imati priliku da tokom desetonedeljnog programa: 

 • jezik vežbaju sa vršnjacima koji strani jezik govore tečno, i to iz udobnosti svog doma, putem mejla, onlajn video i audio konferencija ili četa
 • unaprede svoje komunikacione veštine i stručnost jezika,
 • steknu nova poznanstva i razvijaju prijateljstva,

PJR Ko moze da se prijavi

Konkurs je trenutno otvoren za:

 • Polaznicke iz dijaspore koji žele da unaprede znanje srpskog jezika
 • Strane državljane koji žele da unaprede znanje srpskog jezika

EL Kako funkcionise

Zainteresovani učesnici će se prijaviti popunjavanjem prijave, i time biti uneti u iSerbia bazu podataka. iSerbia će zatim prijavljenima naći adekvatnog jezičkog partnera koji srpski jezik govori tečno, i koji želi da usavrši jezik koji prijavljeni govori tečno. Pri izboru će se voditi računa o nivou znanja, ali i godinama starosti, gde je to moguće. Učesnici će potom dobiti program rada, prilagođen znanju jezika.

Program poseduje 10 jedinica:

 • Kontakt s jezičkim partnerom se održava minimum jednom u 14 dana u trajanju od sat vremena (30 minuta jedan jezik, 30 minuta drugi jezik). Od polaznika se očekuje da provedu najmanje 60 minuta pripremajući se za “čas”. Dakle, ukupno vreme rada je 10 x (60 minuta pripreme + 60 minuta partnerskog rada).
 • Program možete prilagođavati Vašim potrebama i mogućnostima.

EL Nivo jezika

Neophodno je da posedujete znanje najmanje višeg osnovnog nivoa (A2 nivo) srpskog jezika.

Da biste utvrdili da li zadovoljavate navedeni kriterijum, molimo da uradite samo-evalucaiju svog znanja koristeći jedinstvenu tabelu za samo-evaluaciju Saveta Evrope klikom ovde (tabela za samoevaluaciju prevedena na sve jezike Evropske unije). Jednom kada se prijavite i budete primljeni u program, poslaćemo Vam korisničke podatke za onlajn test kojim će biti precizno utvrđen Vaš nivo znanja.

VAŽNO: Molimo Vas da ne precenjujete svoje znanje i da se ne prijavljujete za učešće u programu ukoliko ne posedujete A2 nivo znanja jer će to onemogućiti zamišljeno funkcionisanje programa. Jezička razmena nije namenjena onima koji ne poseduju ni osnovna znanja iz željenog jezika.

PJR pravila

 1. Razmena: Morate pružiti znanje da biste ga primili! Programom jezičke razmene bićete spojeni sa osobom koja želi i može da vam pomogne da unapredite željeni jezik, ali koja isto tako, od vas želi da crpi znanje. Samim tim očekuje se da posvetite podjednako vreme učenju oba partnera
 2. Nivo jezika: Morate posedovati barem viši osnovni nivo znanja srpskog jezika, odnosno, ne možete učestvovati ako ste apsolutni početnik s obzirom na to da program služi usavršavanju postojećih znanja.
 3. Skajp: Neophodno je da imate instaliran Skype na kompjuteru i da ste registrovani korisnik istog. Za sve koji skajp nemaju, mogu ga besplatno instalirati klikom ovde.

EL Rezultati

 • Unapređenje znanja srpskog jezia,
 • sticanje slobode govora i izražavanja na srpskom jeziku,
 • unapređenje konverzacijskih veština i upoznavanje sa kolokvijalnim, tehničkim i profesionalnim izrazima kao i slengom
 • uspostavljanje kontakta i sklapanje dugoročnih prijateljstva.

Ako želite da postanete polaznik Programa jezičke razmene, potrebno je da:

1. Izvršite evaluaciju znanja putem tabele za samo-evaluaciju.
2. Popunite prijavni formular (vreme popunjavanja: 5 minuta)*. Rok za prijavu je 5. oktobar, 2014. godine u 23:59h CET.

Copyright © 2012-2014 iAkademija