CENTAR ZA PROFESIONALNI RAZVOJ

Najčešća pitanja

Home
Online mentorstvo
Najčešća pitanja
Upiši odmah kurs!

Pitanja? office@iserbia.rs


Tehnička podrška 24h dnevno!


Kako da napredujem?


Slaćemo vam besplatne savete, konkurse i kurseve i popuste. Prijavite se na našu mejling listu!

Pratite nas:

Drugi o nama:


 Šta je on-line mentorstvo?

U cilju podizanja kapaciteta mladih ljudi, NVO iSerbia uz podršku Kluba privrednih novinara  i Udruženja za jugoistčnu Evropu Univerziteta Oksford pokrenula je program  «Srbija na vezi» – kao prvi projekat on-line mentorstva i razmene znanja na realaciji Srbija – Dijaspora. Istaknuti stručnjaci iz privrede, nauke, kulture i umetnosti sa svih strana sveta biće mentori polaznicima iz Srbije. Mentorstva  se odvijaju u najrazličitijim privrednim, naučnim i kulturno-umetničkim  oblastima, zavisno od ekspertize prijavljenih mentora i interesa kandidata. Svaki mentor će ima od jednog do dva  polaznika – kandidata starosti do 30 godina koji su se znanjem, zalaganjem i inovativnošću istakli kao lideri u svojim oblastima.

 Na koji način mogu da se prijavim za željenog mentora?

Odaberi mentora, postani polaznik !

Konkurs je otvoren za  studente završnih godina fakulteta, apsolvente, postdiplomce, istraživače i svršene diplomce koji su na početku karijere (sa manje od 5 godina profesionalnog iskustva u relevantnoj oblasti), starosti do 35 godina za naučna mentorstva, i 30 godina za mentorstva koja nisu iz oblasti nauke.

CV i motivaciono pismo  ”Želim postati polaznik on-line mentorstva 2013 jer…” šaljite na office@iserbia.rs sa naznakom ON-LINE MENTORSTVO.

 Na koji način funkcioniše rad sa mentorom?

Mentori  polaznicima prenose najnovija znanja i prakse iz svoje oblasti, postavljaju im problemske zadatke, savetuju ih po pitanjima karijere, vođenja posla ili naučno-istraživačkog rada, te vode kroz proces donošenja odluka. Zadatak mentora nije da daje instrukcije i rešava probleme umesto polaznika. Uloga polaznika nije da pasivno sluša i zapisuje. Mentorstvo je dinamičan proces razmene znanja, interaktivnog učenja i savetovanja koje se oblikuje u odnosu na osobe koje u njemu učestvuju. Učešće u programu je dobrovoljno i volontersko. Mladi naučnici dobijaju priliku da ostvare kontakt i saradnju sa istaknutim kolegama iz dijaspore i sa njima se konsultuju u vezi svojih ideja, projekata i istraživačkog rada. Samim projektom «Srbija na vezi»  postavlja se čvrsta osnova za dalji razvoj kanala trajne razmene i konstruktivne saradnje između Srbije i dijaspore. Mentorski rad se odvija 1-na-1 tokom perioda od 6 meseci, putem interneta (e-mail, audio ili video konferencije, zavisno od izbora učesnika).

Copyright © 2012-2014 iAkademija