CENTAR ZA PROFESIONALNI RAZVOJ

Kurs: Web novinarstvo

Home
Napredni kursevi
Kurs: Web novinarstvo
Upiši odmah kurs!

Pitanja? office@iserbia.rs


Tehnička podrška 24h dnevno!


Kako da napredujem?


Slaćemo vam besplatne savete, konkurse i kurseve i popuste. Prijavite se na našu mejling listu!

Pratite nas:

Drugi o nama:Povratak na stranicu: SVI KURSEVI

box WN vel JPG

Internet je danas nešto bez čega ne možemo zamisliti dnevno funkcionisanje savremenog čoveka.

Kao novi medij, slobodniji, brži i kreativniji od bilo kog drugog, web pruža mogućnosti za spajanje svih medija u jedan – konglomerat gde korisnik on demand, u real-time-u bira ono što želi da vidi i čuje. U tome leži moć internet novinarstva koja svakim danom sve više raste.

Kome je namenjen kursa

Kurs je namenjen studentima, zaposlenim novinarima, onima na početku karijere koji žele da prošire svoje znanje i svima onima koji žele da nauče kako se pravilno piše kada su u pitanju online mediji. Takođe, kurs može biti koristan svima onima koji vode sopstveni sajt ili blog da bi znali kako se selektuju, pišu, plasiraju vesti, izveštaji… U današnje vreme, kada smo preplavljeni medijima, izdvojte se i radite kao što to rade najveći i najuspešniji svetski i domaći sajtovi (Huffington PostBBCB92).

onlajn_kursevi


Posvećeni smo podizanju profesionalnog kapaciteta naših korisnika, bez obzira u kojoj sferi rada razvijaju karijeru – naše kurseve do sada su prošli ljudi svih profila, od inžinjera, umetnika, menadžera do novinara i mnogih drugih!

Naši kursevi uvecavaju vaš poslovni IQ i predstavljaju važan korak ka uspehu!

Svi kursevi se pohadaju onlajn, tj, putem interneta na iAkademija platformi za učenje. Svaki polaznik dobiće korisničko ime i šifru putem koje će moći da prati kurseve iz udobnosti svoje fotelje i u vreme kada mu to najviše odgovara.

iAkademija okuplja stručnjake sa izuzetnih obrazovnih institucija i dugogodišnjom profesionalnom karijerom. Naši kursevi su zato spoj teorijskih i praktičnih znanja i iskustva vrhunskih stručnjaka, i prilagodeni su potrebama korisnika u Srbiji i socioekonomskom okruženju u kojem će raditi i stvarati.

Biografije autora pogledajte ovde.

iAkademija nudi spektar programa koji pomažu korisnicima da na kompletan način rade na svom ličnom i profesionalnom razvoju – od programa onlajn mentorstva i razmene znanja Srbija na vezi, programa jezičke razmene i karijernog savetovanja, tu smo da odgovorimo na sve zahteve koje tržište rada stavi pred vas!

Za ostale servise iAkademije, konsultujte meni na vrhu strane.

Koja cu znanja posedovati

–       Osnove novinarstva

–       Forme na webu

–       Osećaj za nalaženje prave vesti

–       Efikasno i brzo pisanje, uz racionalno korišćenje vremena

–       Samostalno uređivanje preglednosti informacija na sajtu

–       Prednosti weba u odnosu na druge medija

–       Pravila web novinarstva

–       Autorska prava

–       Planiranje sajta

–       Plasiranje sadržaja – društvene mreže

Svi polaznici dobijaju potvrdu o pohađanju kursa.
Polaznici koji uspešno polože završni test dobijaju sertifikat o položenom kursu i dodatak sertifikatu.

Trajanje kursa: Mesec dana

 

Ko je autor

 

Autor kursa je  Miljana Kerču, urednica na nekim od najposećenijih portala. Više o autorki i recenzentima kursa pogledajte OVDE.

Koja je cena

 

Cena kursa: 22.399 rsd

Cena kursa obuhvata 20 školskih časova u jednomesečnoj obuci u malim grupama 5 do 9 polaznika.

vise o kursu

 

Da li naslov automatski znači da je došao kraj tradicionalnom novinarstvu? Ne, nikako. Da li naslov automatski znači da da se tradicionalno novinarstvo mora prilagoditi novim zahtevima tržišta i čitalaca? Da svakako.

Internet nam je omogućo „alate“ koji rade ono za šta smo verovali da nikada neće biti moguće: mogućnost da se direktno povežemo sa svojim čitaocima i da diskutujemo sa njima o temi odnosno informaciji koja je objavljena; mogućnost da čitaoci komentarišu i iznose svoje viđenje stvari kada je reč o datoj temi; kao i mogućnost da razumemo našu čitalačku publiku, da spoznamo njena interesovanja i zahteve. Današnji, savremeni čitaoci, gledaoci i slušaoci su istovremeno i učesnici: iskazuju potrebu da učestvuju na forumima, dikusijama, da komentarišu tekstove, analiziraju, dopunjuju, pokreću sopstevne blogove i prezentuju „kontekst svakog teksta“.

Sve ovo vodi do sledećeg zaključka: Online novinarstvo je dvosmerno! Naša „akcija“ neminovno nailazi na „reakciju“, bilo pozitivnu ili negativnu. To je najznačajnija i njavidljivija promena tradicionalnog novinarstva, promena koja se tiče odnosa između novanara i njegovih čitalaca. Odnos je postao direktniji, prisniji i kritičkiji. Dovodi se u pitanje i „Lojalost“ čitalaca, pa se u tom smislu upotrebljava termin „čitalački promiskuitet“. U kojoj meri će nam biti lojalni ukoliko je jasno da imaju vrlo lak pristup medijima širom sveta, pristup alternativnim pogledima i tumačenjima teme.  Da li to znači da u online novinarstvu treba da budemo oprezniji, informisaniji, objektivniji, pouzdaniji, eksluzivniji… jer neko tamo „vreba“ i vrlo lako, bez ustručavanja komentriše i daje sud o vašem „delu“? Da li online novinarstvo, kao i alati koji su nam na raspolaganju, znači da moramo biti mudriji i promišljeniji kada je reč o izboru forme kojom ćemo plasirati ekskluzivnu vest: Da li će to biti vest od 500 karaktera, ili ćemo se voditi time da slika govori više od reči te našu vest obogatiti infografikom, video snimcima, ili je možda direktan  twit ili post na FB najbolji i najbrži kanal za emitovanje ekskluzivne informacije?

Kurs internet novinarstva treba da nauči polaznike o ulozi novinara na webu, funkcionisanju web redakcije, produkciji informativnih sajtova i ostalim aspektima neophodnim za uspešno bavljenje ovom profesijom. Nakon osnovnih tehnika pisanja novinar mora znati i kako da “gura” i plasira svoju vest, ali pre svega da nauči da odabere pravu vest za svoj sajt – da “namami” korisnika. U skladu sa svetskim trendovima, sve mora biti potkrepljeno savremenim primerima jer je web nešto što se svakog dana uči.  Budućnost je tu – samo je treba iskoristiti.

Kurs će poslužiti kao odličan vodič  za veštine kojima morate ovladati, daće odgovore na ključna pitanja, podstaćiće vas da probate nove stvari, ali iznad svega, daće vam konkretna znanja po kojima ćete se razlikovati od drugih!

apply_now1

Povratak na stranicu: SVI KURSEVI

 

 

Copyright © 2012-2014 iAkademija